Gideon’s wonderlijke verhaal

Het verhaal van Gideon begint bijzonder wonderlijk! Ruim 2 jaar na de geboorte van onze dochter Ellemieke leek het ons geweldig om nog een kindje te mogen krijgen.
Ook Ellemieke vroeg ons regelmatig of zij nog een broertje of zusje kreeg. Helaas bleef een zwangerschap lange tijd uit. Op Ellemieke’s vragen wanneer zij nou een grote zus zou worden moesten we dus eerlijk antwoorden dat we dat niet wisten.
Gelukkig had Ellemieke de oplossing! Ik vraag het gewoon aan sinterklaas!!
Om te zorgen dat het sinterklaasfeest geen grote teleurstelling zou worden hebben we haar in Jip en Janneke taal uitgelegd dat zwanger worden een ingewikkelde puzzel is en dat het soms ook helaas niet lukt.
Wij hebben er voor gekozen om het medische circuit niet in te gaan, wel hebben we een check laten doen bij de huisarts.  Gelukkig kwam daaruit naar voren dat het er zo op het eerste gezicht allemaal prima uitzag. We besloten om het in God’s hand te leggen en gewoon af te wachten.
Na ongeveer 7 jaar wachten waren we er eigenlijk van overtuigd dat het niet zou lukken. Natuurlijk ben je dan teleurgesteld en verdrietig maar we konden ook vooruit kijken naar welke mogelijkheden/uitdagingen er op ons pad zouden komen.
Ellemieke het gevoel te laten ervaren wat het is om met meerdere kinderen “op te groeien” was toch wel een grote wens van ons. Ook hadden we het gevoel dat we misschien iets op een of andere manier voor andere kinderen zouden kunnen betekenen.
Al langere tijd kwamen we telkens stukjes van pleegzorg tegen. Een stukje in een tijdschrift, artikel in de krant, enz. enz. We hadden allebei het gevoel dat we daar iets mee moesten. Ze zochten mensen met ruimte in hun huis en in hun hart! Nou dat hadden we wel!!

Na een informatieavond, een intensieve cursus en gesprekken kregen we eind 2011 de vraag of we ons huis en vooral ons hart open willen stellen voor een leuk en lief meisje van 8 jaar (Ellemieke was toen net 10) .
Na een positieve kennismaking konden we allemaal zeggen dat Ebony van harte welkom was!
Net na sinterklaas (dit keer stond er geen broertje of zusje op het verlanglijstje!) kwam Ebony bij ons wonen.
Natuurlijk moesten we allemaal wennen aan de nieuwe gezinssituatie, waren er “opstart problemen”, maar we hadden het goed met elkaar! De meiden konden gelukkig (pfff) goed met elkaar opschieten en vermaakten zich urenlang met de Playmobil!

Een paar weken voor de zomervakantie voelde ik mij wat anders dan anders. Ik was moe, last van een opgezette buik, enz. Logisch dacht ik, we hadden een enerverende periode achter de rug, daarom krijg ik vast weer wat meer last van fibromyalgie (spierreuma) en mijn prikkelbaredarm. Ik ben gewoon aan vakantie toe!!
Toch kreeg ik wel een heel raar gevoel in mijn buik, het was net of er steeds iets schopte/kriebelde in mijn liezen. Mijn menstruatie was heel erg onregelmatig en bleef wel vaker maanden uit, dus zwanger zijn kwam gewoon niet in mij op! Tijdens de zwangerschap van Ellemieke was ik vanaf week 8 al erg misselijk, begon mijn buik al te groeien en kreeg ik al bekkenklachten. Dus als ik zwanger zou zijn zou ik dat echt wel doorhebben (dacht ik)!
Mijn man vond dat het tijd werd dat ik eens naar de huisarts zou gaan. Daar was ik het helemaal mee eens, zelf was ik een beetje bang dat ik een vleesboom o.i.d. in mijn baarmoeder zou hebben. We bedachten dat de huisarts natuurlijk eerst gaat vragen of er een kans is dat ik zwanger ben. Om dit voor te zijn en “gezeur” te voorkomen hebben we op een zaterdagochtend een test gedaan. Laten we het dan in 1x goed doen dacht ik en het netjes met ochtendurine doen zodat we 100% zekerheid hebben dat mijn klachten niet door zwangerschap komen.
Volgens de gebruiksaanwijzing de test gedaan, toen ik de test aan de kant wou leggen om 3 minuten te wachten zag ik al gelijk 2 streepjes verschijnen!!!
Nog een keer de gebruiksaanwijzing lezen, ja het staat er echt: bij 2 streepjes bent u zwanger!!
Netjes de 3 minuten afwachten blijven er dan ook 2 streepjes staan of “verdwijnt” dat ene streepje weer???
Nee hoor, er blijven echt 2 streepjes staan!!! Ben ik dan echt zwanger???????? We kunnen dit eigenlijk niet geloven.

Beide meiden sliepen nog en wisten nog niks van al onze commotie! Ze hadden deze zaterdag allebei een afspraak. We hebben de meiden weggebracht en zijn toen snel naar de winkel gegaan om nog een test te halen. Dit keer het allerbekendste merk!
Thuisgekomen snel deze test ook gedaan……. ja hoor ook super positief!!!!!
Dan ben ik echt zwanger!!!!!
Niet te beschrijven wat er dan door je heen gaat!! Zo blij, zo dankbaar, nog vol ongeloof, maar super blij!!

Maar dat schoppende gevoel in mijn buik, zou dat dan al echt babygeschop zijn???? Dat kan toch niet? Snel op internet gekeken met hoeveel weken je de eerste schopjes kunt voelen. O sommigen met 14 weken al wel! Ik zou het vast wel ietsje eerder voelen…….
Toch konden we het ook nog niet echt geloven dat ik echt zwanger was, maar ja, op zaterdag kun je niet zomaar naar de verloskundige en beide testen waren echt positief!

Toen de meiden thuiskwamen hebben we ze ’s avond het nieuws van de zwangerschapstesten verteld. We waren zo hoteldebotel dat de meiden echt wel door hadden dat er “iets” aan de hand was.
We hebben er wel bij verteld dat we het nog niet helemaal zeker wisten, dat ik eerst naar een verloskundige zou moeten, maar dat normaal gesproken 2 positieve testen wel betekend dat je echt zwanger bent! Maar totdat ik bij de verloskundige ben geweest mogen ze er verder met niemand over praten. (o wat moeilijk maar gelukkig kunnen ze er wel met elkaar over praten)
De reactie van de meiden is echt onbetaalbaar! Wat een blijdschap, wat een vreugde, wat leuk spannend allemaal!!

Maandagochtend gelijk de huisarts gebeld om te vragen of ik naar een verloskundige mag of dat ik beter naar de gynaecoloog kan gaan omdat ik geen idee heb hoelang ik zwanger ben.
Gelukkig mag ik gewoon naar de verloskundige. Die ook gelijk gebeld, natuurlijk heb ik verteld dat ik niet weet hoelang ik zwanger ben maar dat het dan best wel eens wat langer kan zijn. De verloskundige stelt mij gerust. Mevrouw dat horen wij wel vaker en onze ervaring is dat het meestal wel meevalt, dat de meeste vrouwen minder lang zwanger zijn als ze eerst denken.
Helaas kon ik daar “pas”  de volgende dag terecht. Nog een dag in spanning!!

Eindelijk is het dan zover ik mag naar de verloskundige. Gelukkig snapt de verloskundige dat ik super zenuwachtig ben en ze stelt voor om eerst maar de echo te maken en dan pas de intake formulieren in te vullen. Dat is fijn!
Ze zet het apparaat op mijn buik en kijkt geconcentreerd naar het scherm, ik kijk mee maar kan er helemaal niks van maken. Ja je bent inderdaad echt zwanger! Wat een opluchting en blijdschap!! Maar je bent inderdaad ook wel wat verder in je zwangerschap, ik ga even wat meten en berekenen.  Ik denk nog alleen maar: yes ik ben echt zwanger!!!!
Dan vraagt ze: zou het kunnen dat je echt al wat verder in je zwangerschap bent? Ik vertel dat wat dat betreft alles mogelijk is en dat ik soms denk al schopjes te voelen maar dat ik mij dat vast verbeeld. Nou zegt ze dat denk ik niet, ik denk dat je echt al schopjes gevoeld hebt want als ik alles zo bereken dan ben je al 26 weken zwanger!!!

Wat zijn we blij, wat zijn we dankbaar, hoera ik ben al 26 weken zwanger!!!!! De verloskundige vertelt nog dat ik maar snel zwangerschapskleding moet gaan kopen want nu ik eenmaal weet dat ik zwanger ben groei ik deze week waarschijnlijk nog uit mijn kleding!

De meiden mogen het grote nieuws aan iedereen vertellen, gelukkig is het nog net geen zomervakantie en kunnen ze het wonderlijke nieuws ook op school vertellen. Ondertussen vertellen wij ook in een razend tempo het prachtige nieuws aan familie en vrienden en sturen we een mailtje aan vele bekenden. Want nog voor de zomervakantie iedereen persoonlijk op de hoogte brengen gaat echt niet lukken. Wat krijgen we veel super leuke positieve reactie, geweldig!
En de verloskundige kreeg gelijk: wat groeit mijn buik snel!!! onvoorstelbaar!!

De zwangerschap verloopt verder helemaal prima, ik heb mij nog nooit zo gelukkig en goed gevoeld. Wat zijn we blij dat we het voor de vakantie wisten want nu konden we de vakantie mooi gebruiken voor een interne verhuizing! Er moest natuurlijk snel een babykamer gemaakt worden. Wat heeft Herwin het ineens druk! Maar wat werkt hij met veel plezier!!

De meiden mogen ook regelmatig mee met het maken van een echo, wat leuk is dat!! We mochten nogal wat echo’s maken want we liepen een klein beetje achter. Zo heb ik bijvoorbeeld de 20 weken echo met 30 weken gehad!
Ook was het verstandig om aanvullend echo onderzoek te doen. Hier ontdekten ze dat Gideon een vernauwing heeft in de urineleider net in de nier. Gelukkig is dit niet ernstig maar moet goed in de gaten gehouden worden ivm verhoogde kans op urineweginfecties. Verder zagen de echo’s er heel goed uit!

We gaan zelfs nog een weekje op vakantie en genieten volop van deze situatie! Wat is het toch leuk om zwanger te zijn! Herwin behandeld mij echt als een prinses, super!!
Alle controles en echo’s zijn steeds prima! Ik voel mij ook erg goed.
Wanneer ik ruim 35 weken zwanger ben gaan we met z’n allen op de foto. Een echte bollenbuiken fotoshoot! Geweldig om te doen! Ook vieren we nog even een kinderfeestje van Ebony!
Wanneer ik 2 dagen later weer voor controle naar de verloskundige moet voor nog een echo schrikken we enorm. Mijn bloeddruk is ineens erg hoog en teveel eiwitten in de urine. De verloskundig vertelt dat zij nu de gynaecoloog gaat bellen en dat wij er rekening mee moeten houden dat ik acuut moet worden opgenomen! (het is inmiddels 20.30!) Gelukkig mag ik van de gynaecoloog nog 1 nachtje thuis slapen maar de volgende ochtend moet ik mij al vroeg melden.

We zijn nogal beduusd van dit nieuws want ik voel mij supergoed! Ook de meiden schrikken enorm.
De volgende ochtend in het ziekenhuis blijkt mijn bloeddruk nog meer gestegen te zijn ( ja niet zo gek natuurlijk met al die spanning!) en moet ik gelijk op bed in een kamertje alleen. Zwangerschapsvergiftiging is de diagnose, ik moet volledig rust houden en gelijk medicijnen slikken.
Wat een rare gewaarwording is dat. Iedereen is een beetje in paniek maar ik voel mij gewoon gezond!
Om de paar uur wordt er gekeken of het verantwoord is om de bevalling nog even uit te stellen. Na 1 dag besluit de arts dat ik de volgende dag ga bevallen! Wat is dat spannend zeg, weten dat je de volgende dag een kindje gaat krijgen!
Voor Herwin en de meiden (en verdere familie) waren dit super spannende dagen!!!  Want zwangerschapsvergiftiging kan gewoon levensgevaarlijk zijn. Gelukkig had ik dit zelf niet zo in de gaten!

Precies na 10 weken bewuste zwangerschap is Gideon geboren!! Hij is 1 maand te vroeg geboren! Hij ziet er prachtig uit en kijkt met hele grote ogen de wereld in! Welkom in deze wereld lieve Gideon! Welkom in ons gezin!!!
Gideon moet uit voorzorg nog even in het ziekenhuis blijven omdat hij kreunde vlak na de geboorte. Ook lukt het drinken hem niet zo goed.
Na een week mogen we Gideon lekker mee naar huis nemen!!!

Wat zijn we blij en dankbaar dat alles goed is gegaan!!

 

 

Een gedachte over “Gideon’s wonderlijke verhaal

  1. Lees deze blog nog even terug. Gideons wonderlijke verhaal … ik weet het nog als de dag van gisteren dan Geja belde met het verhaal. Ongeloof en blijdschap en die voel ik nu weer.

    Ik weet dat het nu niet zo gemakkelijk gaat allemaal met die stomme Corona beperkingen. Maar wat hoop ik dat jullie er goed door heen komen met elkaar. Met je/jullie mooie gezin. Dikke kus!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.