Gideon

Gideon is een echte vrolijke levensgenieter. Hij beleeft de wereld op zijn eigen unieke bijzondere manier. Zo kan hij ineens stil gaan staan, hoofdje iets scheef, oogjes helemaal schuin naar omhoog gericht, aandachtig luistert hij dan naar……… ja naar eigenlijk alles wat er te horen valt. Zoals een vogel, het koffiezetapparaat, een auto, de radio, de wind, enz. enz. Muziek en geluiden zijn voor Gideon erg belangrijk. Zelf maakt hij ook graag geluid. Op zijn eigen bijzondere wijze, zingt en praat hij er lustig op los. De geluiden die hij hierbij maakt zijn te vergelijken met het geluid van een aapje en/of een jong hondje. Hij geniet enorm van alle geluiden, maar het geluid van een gitaar gaat voor hem boven alles! Dat is echt zijn obsessie. Klassieke muziek maakt hem rustig.
Verder is Gideon een heel sociaal mannetje. Hij vindt het heerlijk als iedereen thuis is. Knuffelen doet hij graag, maar alleen op zijn moment. Het bezoeken van een pretpark is voor Gideon geweldig! De vele geluiden, het in attracties lekker alle kanten opgedraaid worden, niks moeten en alleen maar alles over je heen mogen laten komen, zorgen ervoor dat Gideon in een attractiepark kan ontprikkelen en enorm kan genieten!
Gideon is erg bewegelijk. Hij zit (bijna) nooit stil en is altijd aan het rondsjouwen. Soms is hij net een stuiterbal, dan stuitert hij door het huis heen.
Hij maakt zich nooit zorgen, neemt het leven zoals het komt en is daar heel tevreden mee. Dit zorgt ervoor dat Gideon vaak vrolijk is. Als hij mopperig is dan heeft dat eigenlijk altijd een goede reden. Het lukt ons alleen niet altijd om die reden (snel) te ontdekken.
Doordat Gideon erg nieuwsgierig is en graag op onderzoek uitgaat en daarbij geen gevaar ziet, is het op stap gaan met Gideon soms een uitdaging. Hij loopt dan ook bijna altijd aan een tuigje.
Gideon verstaat de kunst om te genieten van de prachtige kleine maar zo belangrijke dingen in het leven. En wij genieten graag met hem mee!


Het COL4A3BP Syndroom

Het COL4A3BP Syndroom is een zeer zeldzaam syndroom. Een genetische “afwijking”. Voor zover we nu weten zijn er in Nederland 4 mensen bekend met dit syndroom.
Dit syndroom zorgt ervoor dat Gideon “anders” is. Zo kan hij bijvoorbeeld niet praten maar hij heeft wel veel te vertellen!
De ogen van Gideon doen het prima, maar hij heeft soms moeite met het zien van diepte. Ook is het kijken soms een te heftige prikkel voor Gideon. Hij kijkt graag vanuit zijn ooghoeken. Op het moment dat alle prikkels een beetje te veel worden doet hij zijn armen wijd en zwaait ze lachend, met zijn ogen dicht, in het rond. Hij draait dan het liefst alsmaar rondjes.
Gideon heeft autisme. Hierdoor zit hij soms eventjes heerlijk in zijn eigen wereldje te genieten.

De epilepsie lijkt, met behulp van medicatie, nu gelukkig goed onder controle.
Gideon heeft een verstandelijke beperking. Hij functioneert verstandelijk op het niveau van een kindje van ongeveer 13 maanden.
Door de Sensorische informatieverwerkingsstoornis reageert Gideon ook anders op alle prikkels die hij de hele dag door te verwerken krijgt. Door overprikkeling kan hij al lachend enorm gaan stuiteren! Mopperen en niet kunnen slapen komen hierdoor ook regelmatig voor.


Heb je vragen of opmerkingen?